CrossConnect

Hatékony vágyfokozó férfiaknak és nőknek

A Turnera diffusa jótékony hatásairól

A Turnera diffusa megtalálható a homeopátiás gyógyszerkönyvben (Homeopathic Pharmacopoeia). A gyógyszerkészítményt a virágzási idő alatt szedett levelekből készítik, miután megszárították őket. A széttört gyógyszernek aromás illata és keserű íze van.

A Turnera diffusa az indián gyógyászatban

A damiana (Turnera diffusa Willd.) a golgotavirág-félék családjába tartozó sárga virágú, aromás illatú cserje. Főleg Mexikó öböl menti tájain, a Karib-tenger régiójában és Afrika déli vidékein honos. A levelekből készült teát már a maják is rendszeresen fogyasztották afrodiziákumként, mivel fokozza a test alsó felének vérellátását, ezáltal érve el vágyserkentő hatást.

A növény illóolaja cineolt, cymolt és pinént, különböző fertőtlenítő hatású anyagokat, damianint (keserűanyagot), arbutint, tannint, glikozidot és gyantát tartalmaz. Nyugtató, izomgörcsoldó, általános erősítő és vízhajtó hatása van. Mágikus szerelmi szertartások részeként a damiana leveleit gyertyalángba szórták vagy faszénen égették el, hogy egyfajta szerelmi önkívületi állapotot idézzenek elő.

Nők esetében a Turnera főzetei a néphit szerint fokozzák a termékenységet, erősítik az anyaméhet, és enyhítik a fájdalmas menstruációt.

A mexikói népi gyógyászat a Turnera növényből készített teát használ vizelethajtóként, valamint a menstruációs ciklus rendszerességének helyreállítása érdekében. Hagyományosan a leveleket főként asztmás panaszok és légúti betegségek esetén használták.

A “Damiana” név a spanyol misszionáriusok idejéből származik, akik a növényt csodálatos tulajdonságai miatt nevezték el Damianról, a keresztény mártírról, akit a XV. század óta az orvosok és a gyógyszerészek védőszentjeként tisztelnek.

Vizsgálatok a Cefagil hatékonyságáról

A vizsgálat adatai:

  • Központok: 228 orvosi praxis
  • Javallat: szexuális zavarok
  • Tesztelés időtartama: 8 hét
  • Betegek összetétele: 684 beteg (438 férfi, a betegek 64%-a, átlagéletkor 55 év és 246 nõ, a betegek 36%-a, átlagéletkor 44 év)
  • Gyógyszeres kezelés: Az átlagos dózis: napi 3-6 tabletta Cefagil

Főbb eredmények:

A praxisokban végzett vizsgálat látványosan megerõsíti, hogy a Cefagil® két hónapig tartó alkalmazása során szinte az összes, 684 megfigyelt beteg hathatós javulást tapasztalt a szexuális örömélmény tekintetében.

A kezelés elején több mint 90%-uk számolt be arról, hogy szexuális élete “nem kielégítõ”. A Cefagil® terápia után a vizsgált személyek "kielégítõnek” vagy jobbnak minõsítették a szexuális életüket; a férfiak 54,8%-a, a nõk 51,2%-a pedig egyenesen “jónak” vagy “kitûnõnek” minõsítették azt.

  • 1. ábra
  • 2. ábra

Ezen kívül, a kezelés idõtartamával párhuzamosan nõtt a szexuális vágy, fokozódott a szexuális aktivitás és így az elért kielégülés is, miközben a szexuális zavar értékelt tünetei (libidóproblémák, az orgazmus elérésének nehézségei, korai magömlés, merevedési zavar, hüvelyszárazság, közösülés közben érzett fájdalom) csökkentek.

Ebben a vizsgálatban a Cefagil® a szexuális zavarok kezelésében orvosságként bevált, nõknél és férfiaknál egyaránt hatásosnak bizonyult. A kitûnõ tolerálhatóság és a nem kívánatos mellékhatások gyakorlatilag teljes hiánya alátámasztják az összességében pozitív eredményt (2. Ábra).

Nézze meg a teljes tanulmányt:
(Posztmarketing vizsgálat. A Cefagil hatékonyságának alátámasztása nyílt, prospektív, többcentrumos gyógyszervizsgálatban.)
A Cefagil® több praxisban végzett több centrumos vizsgálata Dr. M. Toelg közleménye alapján ( „Der Bayerische Internist” Németország 2001/5. száma.)