CrossConnect

Hatékony vágyfokozó férfiaknak és nőknek

A stressz és a szex

Szexuális zavarok – tabu vagy életmódbeli kérdés?

A szexuális problémák meglehetősen próbára tehetnek egy kapcsolatot. A nők és a férfiak egyaránt szenvedhetnek valamely szexuális zavarban.Statisztikai adatok szerint minden harmadik 40-70 éves férfi szenved merevedési zavarban. Konkrét adatok libidóproblémával küzdő nőkről nem állnak rendelkezésre. Nyilvánvaló, hogy a szexualitással foglalkozó modern orvostudomány mostohán bánt a nőkkel, ( egy Németországban végzett felmérés szerint a nők mintegy 21%-a beszél a szexualitás zavarairól a nőgyógyászával.

A szexuális zavarokat sem tabuként, sem életmódbeli kérdésként nem szabad kezelni, inkább kezelést igénylő betegségekként!

Szexualitás – összetett folyamat

A testi tényezőkön túlmenően a férfiak és nők szexuális működését nagymértékben befolyásolják a pszichés tényezők.

Ebben az erotikus ingerlés, a hangulat és a testi érzékek játszanak kulcsszerepet.

A szexuális ingerek a köztiagy szexközpontjának idegsejtjeire hatnak. Ez azt jelenti, hogy különféle szexuális élményt befolyásoló hormonok (ösztrogén, tesztoszteron) szabadulnak fel. Az ösztrogén és a tesztoszteron befolyásolják a szexuális élményt. A pszichés és a fizikai stressz stresszhormonok képződését válthatja ki. Ennek eredményeként korlátozott lesz a szexhormonok termelődése, azaz “molekuláris szinten blokkolódó szexualitásról” beszélhetünk.

A szexuális zavarok a nőket és a férfiakat egyaránt érintik

 • Férfiaknál ilyenek többek között a merevedési zavarok, a korai vagy a késleltetett magömlés.
 • Nőknél ilyen a nemi vágy hiánya, a hüvelyszárazság, az orgazmusproblémák és a hiányzó szexuális izgalom.

Szexuális zavarokhoz vezető betegségek és kockázati tényezők

Betegségek és kockázati tényezők, melyek szexuális zavarokhoz vezethetnek:

 • Magas vérnyomás
 • Keringési zavar
 • Cukorbetegség
 • Hormonális zavar
 • Zsíranyagcsere zavara
 • Alkohol-, cigaretta- és kábítószer-fogyasztás
 • Gyógyszerek mellékhatásai (vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok, nyugtatók)

Pszichés okok

A szexuális öröm hiányának nem csak fizikai, hanem pszichés okai is lehetnek!

 • Teljesítménykényszer
 • Időkényszer
 • Napi mókuskerék
 • Partnerek közötti kommunikáció hiánya
 • Elégedetlenség és konfliktusok a partnerkapcsolatban
 • Nemi vágy hiánya
 • Az erotikával kapcsolatos unalom
 • Depresszió

Ördögi kör

Idővel a szexuális zavarok miatt kialakulhat a kudarctól való félelem, az önbecsülés elvesztése, a negatív elvárások és a szexuális kapcsolatok kerülése.

Mit lehet tenni?

Számos lehetőség áll rendelkezésre a szexuális potenciál erősítése terén: pumpák, injekciók, síkosítók és krémek (tabletták, injekciók, hormonkezelés, vákuumos pumpa, péniszplasztika, sebészi beavatkozás).

Hátrány: Minden szexuális érintkezést meg kell tervezni, és csak akkor lehet sikeres, ha az alkalmazott gyógymódot/módszert a partner is elfogadja. Hasonlóképpen, a tabletta formájában rendelkezésre álló vegyi anyagok tartós merevedést okozhatnak, de nem garantálják a szexuális örömélményt.

Segít a Cefagil®, amely hatékonyan fokozza a szexuális örömélményt.

A Cefagil® hatóanyaga, ősidők óta a nemi vágyat serkentő szerként ismert Tarnariskafélék csoportjába tartozó gyógynövény a Turnera diffusa (Damiana). Az Egyesült Államokban több mint három évtizede alkalmazzák sikerrel. Hatékonyságát és tolerálhatóságát Németországban nyílt, prospektív, többcentrumos gyógyszervizsgálatban ellenőrizték, ahol a 684 vizsgálati alany kezelése 8 hétig tartott. A vizsgálatba bevont 438 férfi átlag életkora 55 év, a 246 nő átlag életkora 44 év volt. A férfiak 55%-a, a nők 51%-a kitűnőnek vagy jónak minősítette a Cefagil tablettát.

A kezelés hatására az erekciós zavarok és az ejakulációs problémák is javultak. Nők esetében fokozza a libidót (a szexuális vágyat), csökkenti a szexuális érintkezés közben fellépő fájdalmat.

A kezelésben résztevevők jól tolerálták a készítményt, mellékhatást nem észleltek.

(A vizsgálat részleteit megtalálja a „Miért hat a Cefagil” menüpont alatt.)

A vizsgálatok egyértelműen igazolják, hogy a Cefagil egyaránt alkalmas férfiak és nők szexuális zavarának kezelésére.

A Cefagil® egy, az OGYI ( Országos Gyógyszerészeti Intézet ) által „a szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére a homeopátiás elveknek megfelelően szexuális gyengeség esetén mind férfiakban mind nőkben” javallattal Magyarországon törzskönyvezett homeopátiás gyógyszerkészítmény. Hatóanyaga a Turnera diffusa (Damiana), melyet már a történelem előtti időkben is gyógyszerként ill. afrodiziákumként használtak.