CrossConnect

Hatékony súlycsökkentés természetes módon

ABC a sikeres testsúlycsökkentés érdekében

Általánosságban véve az elhízás terápiájának három pilléren kell nyugodnia:

 • A - Aktivitás
 • B - Betartható
  (kiegyensúlyozott) diéta
 • C - Cefamadar®
  gyógyszer formájában megvalósuló támogatás

Jótanácsok

 • A
  • Szabaduljon meg a „Csoda-fogyasztószerek”-ről és a villámdiétákról alkotott téves eszméitől. A passzivitástól ne várjon túl sokat.
  • Tisztázza: a túlsúly specifikus betegségekkel társulhat, például magas vérnyomással, a zsíranyagcsere rendellenességeivel, hipertrigliceridémiával, szívkoszorúér-betegséggel.
  • Meg kell értenie: Nem a gyors, hanem az óvatos és folyamatos súlyvesztés a cél.
 • B
  • Az étkezési szokásokat tartósan kell megváltoztatni a jojó-effektus elkerülése érdekében. Szabaduljon meg az irreális vágyaktól („modellalkatom lesz”).
  • Legyen önbizalma: Étkezési szokásait reális szemmel elemezze és kontrollálja.
  • Motiválja magát! Elérhető célokat tűzzön ki maga elé. Ne vágyálmokat kergessen, mert azok frusztrációhoz és a diéta feladásához vezetnek.
 • C
  • Cefamadar® ösztönző hatása

Az elhízás kezelésére homeopátiás szerként alkalmazott Cefamadar® egyetlen hatóanyaga a Calotropis gigantea (Madar) szárított gyökérkérgéből előállított készítmény, 4-dik decimális potenciállal, a német homeopátiás gyógyszerkönyv rendelkezései szerint elkészítve.

Cél: a testsúly alacsony értéken történő stabilizálása

A súlyfelesleg mértékének meghatározása

A túlsúly és az elhízás korunk legjelentősebb egészségügyi problémája; járványszerű terjedésével várhatóan a világ lakosságának egészségi állapotát befolyásoló fő tényezővé válik, megelőzve a fertőző betegségeket.

A túlsúly és az elhízás az energiabevitel és az energiafelhasználás közötti egyensúly zavara következtében lép fel.

A súlyfelesleg okai

 1. Öröklődés: A túlsúly és az elhízás kialakulását genetikai -velünk született- adottságok is segíthetik(kialakulásában megközelítőleg 30% szerepet játszanak), de az elhízás kizárólag genetikai okokkal nem magyarázható.
 2. Kor: A túlsúly és az elhízás előfordulásának gyakorisága a korral nő. Ez részben a szervezet természetes súlygyarapodásával magyarázható (évente 30dkg), de szerepet játszik a fizikai aktivitás csökkenése, és az endokrin rendszer változásai is.
 3. Energiagazdag táplálkozás: gyakori ok a helytelen táplálkozás, például a nassolás, a menses előtti fokozott táplálkozás, olykor a szezonális (téli)depresszió idején fogyasztott túlzott táplálék mennyiség
 4. Mozgásszegény életmód: Az életkor előrehaladtával egyre kevesebbet mozgunk annak ellenére, hogy gyarapodó testsúlyunk miatt és egészségi állapotunk megőrzése érdekében inkább egyre többet kellene mozognunk

A súlyfelesleg mértékének meghatározása

Testtömegindex

A túlsúly és az elhízás meghatározása a testtömegindex -más néven a BMI (Body Mass Index) - alapján történik, amely a kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa.

 • Normális súly: ha a BMI 18,5-24,9 kg/m2
 • Túlsúly: ha a BMI 25-30 kg/m2 közé esik
 • Elhízás: ha a BMI meghaladja a 30 kg/m2-t

Ha szeretné megtudni, hogy mennyi az Ön BMI indexe és esetleg mennyit kellene fogynia, akkor azt itt megteheti:

http://www.novagyok.hu/kalkulatorok/bmi

Derék-csípő arány

Derék-csípő arány szintén fontos segít meghatározni az elhízás típusát. A legalsó borda és a csípőízület közötti távolság közepén (a köldök felett kb. 2-3 haránt ujjnyira) mért centiméterben kifejezett derékkörfogat értéke alkalmas arra, hogy az egészségi kockázat mértékére támpontot adjon. Amennyiben a derékkörfogat és a csípőkörfogat elosztásával kapott érték meghaladja nők esetében a 0,85-öt, férfiak esetében a 0,9-et, akkor centrális típusú elhízásról beszélünk.

A testzsír tömegének meghatározása

Főként gyermekkorban alkalmazzák például a bőrredőmérést, melynek során rendszerint öt ponton megmérik a bőrredő vastagságát és megfelelő tapasztalati képlettel kiszámítják a testzsír mennyiségét.

Emellett ma már vannak olyan ún. multifrekvenciás impedancia mérők, amelyek tulajdonképpen a test ellenállásával számolva fájdalommentesen adják meg a testzsír mennyiségét.

Forrás: http://mindenkinek.medicentrum.hu