CrossConnect

Az ajakherpesz modern kezelése

Orvosi információk

Herpes labialis információk orvosoknak, gyógyszerészeknek, szépségápolóknak

Napjainkban 8 herpes simplex vírus család ismert. Ezek közül a HSV1 vírus okozza az ajakherpeszt. A tudósok úgy tartják, hogy a népesség kb. 75 %-a fertőzött. 20%-nál jelentkeznek rendszeresen a szimptómák. Ezt azt jelenti, hogy Magyarországon körülbelül másfél millió ember szenved herpes labialisban.

Az első fertőzést követően a herpes simplex a gerincvelői dúcokban telepszik meg. Külső vagy belső hatásokra a vírus az érzőidegek mentén a bőrfelszínre, az ajkakhoz vándorol. Bizonyos körülmények között a vírus ott elkezd szaporodni és az ajakherpeszként ismert reakciót váltja ki ( kezdetben kipirosodik és megduzzad a fertőzött terület). A vírus aktivizálódását kiváltó faktor lehet pl. az erős UV sugárzás, jelentős hormonális változások, lélektani vagy vegetatív idegrendszeri reakciók mint az undor, az immunrendszer általános gyengülése melyet okozhat influenza vagy más betegségek is .

További irodalom és tanulmányok

Mivel a Herpifix működése egy teljesen új elven alapul, ezért nincs sok publikáció a „cutis pH értékének terápiás csökkentéséről”. A publikációk többsége, melyet itt német nyelven közzéteszünk, a német fejlesztő cég a Courage+Khazaka saját kutatásainak eredménye. A publikációk PDF formátumban letölthetők a Tanulmányok menüpont alatt.

A Courage+Kazakha fejlesztői első körben úgy tervezték, hogy az idegek stimulálását mint terápiás eszköz lehetőségét vizsgálják. A kutatások során azonban arra jöttek rá, hogy a bőr pH értékének csökkentése jóval alacsonyabb elektromos árammal meghozza a kívánt terápiás hatást.

Tanulmányok

Szakmai cikkek

Alkalmazásról szóló tanulmányok